Deltagere 2010
Søren Selin
Mikael Christensen
Rasmus Klitgaard Nielsen
Mikkel Laursen
Jonas Espefors
Søren Selin har siden 2007 været køkkenchef på Alberto K, restauranten på toppen af SAS Royal hotellet i København, hvor han afløste vinderen af "Den gyldne Jomfruhummerklo" i 2007 Betina Repstock. Søren er udlært på Imperial Hotel i København og var i 2002 kok på den berømte restaurant Relais Louis XIII i Paris i Frankrig.
I en omtale i Børsens Pleasure magasin skriver de:
Udsigten fra øverste etage tog ikke fokus fra de seks retter som Søren Selin og co. havde sat på menuen denne aften. En klassisk start blev taget med foie gras og stenbidderrogn og med en smagseksplosion fra en 15 års balsamico der blev hængende i mundhulen indtil ret nummer to kom på bordet.
En pasta "carbonara" med kammuslinger og blødkogte vagtelæg med baconskum på toppen. Et par himmelske mundfulde og en sjov drejning på en klassisk pastaret.
Efterfulgt af klav fra Dønnerup Gods, tilberedt til perfektion i vandbad fulgt af en sydgående lyntur på grillen, hvilket kunne høres ved bordet.
En mør rødbede med Umbrisk trøffel og andekråser slog lidt tungere tone an og efterfulgt af torsk med selleri og østers fra Venø med prik i munden fra granatæble kerner.
Rasmus Klitgaard Nielsen er 26 år og ansat på Strandgaarden Badehotel på Læsø for sæson 2010. Her giver han gæsterne mad oplevelser i særklasse og bruger flittigt Læsøs produkter. Han er udlært på "Globen" i Århus og har arbejdet på "Nordisk Spisehus" og på Hotel Ebeltoft Strand. Strandgaarden badehotel har med Allan Poulsen i 2008 tidligere leveret en vinder af "Den gyldne Jomfruhummerklo"
CV for Rasmus Klitgaard Nielsen:
2010 køkkenchef på strandgården
2009- kok på hotel Ebeltoft strand
2008-2009 kok på tv2 østjylland
2008 semifinalen åretskok 2009
2008 kartoffleprisen 2008
2008 nordisk spisehus
2007 semifinalen i årets kok 2008
20/6 2007-30/6 2007 volontør ved restaurant Noma København
2006 deltager i kartoffel prisen
2006-2008 kok ved Globen flakket Århus
2006 kok ved Grappa aps. Århus
2005 kok og senere køkkenchef ved Emmery´s i guldsmedgade Århus
2001-2005 kokke elev ved globen flakket
2001 grundforløbet fra jord til bord
2000 grundforløbet som medie grafiker
1999-2000 Klejtrup musik efterskole
Mikkel Laursen
Restaurant Frederikshøj, Århus
Mikkel Laursen - 21 maj 1985
2003 - 2006 Tjener elev på Radisson SAS Hotel Silkeborg
2006 - 2007 Tjener på Restaurant Frederikshøj , Århus
Jan. 2007 - Marts 2010 Kokke Elev Restaurant Frederikshøj, Århus
Marts 2010 - Souschef Restaurant Frederikshøj Århus
Diverse:
Midtjysk Mester for kokke elever 2008
Nr 2 til Regions finalen v. Børsen Kokke talent 2009
Mikael Christensen indehaver af firmaet Renommeet, se www.renommeet.dk og driver i dag Restearanten Kopp & Ko som Seafood & Steak restaurant i Hals.
Mikael har efter 4 sæsoner som køkkenchef på Svinkløv Badehotel nu fået sin egen restaurant. Restaurant Rosdahls er indrettet i en af de gamle lagerbygninger, der ligger helt ned til Limfjorden. Her er også vinhandel, og hver lørdag er der råvaremarked, det er en tur værd.
Restaurant Rosdahls er først og fremmest en fiskerestaurant. Nærheden til friske råvarer sættet sit præg på menukortet. Du kan læse mere her om Rosdahls.
Mikael stod i lære på Stena Hotellet i Frederikshavn i perioden 1993 - 1997, og med kokkebeviset i hånden fik Mikael arbejde på Restaurant Pakhuset i Skagen. Også Restaurant Saison i Hellerup har nydt godt af Mikaels køkkenkundskaber, men i vinterperioderne rejser han for det meste til udlandet for at søge inspiration. Han rejser gerne til fjerne mål - såsom Caribien og Singapore.
Ordsproget: For mange kokke fordærver maden har ikke vundet indpas i Singapore, i hvert fald ikke på den franske gourmetrestaurant hvor Mikael Christensen har arbejdet. Her var der ansat ikke mindre end 10 kokke til 28 gæster, med lidt hurtig hovedregning har du allerede konstateret, at hver kok kun har skullet koncentrere sig om 2,8 gæster, det må siges at være service og "gourmet" i særklasse!
"Professionelt og ordentligt" har altid været Mikael Christensens varemærke. Både i hans profession som kok, som forpagter Rosdahls og som forfatter til bla. Danmarks bedste fiskekogebog i 2003 - " Mikael Christensens Fiskekogebog". Det er derfor heller ikke uden grund, at han er dybt engageret i arbejdet omkring det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.
For Mikael Christensen har det altid været vigtigt at kunne se sine kunder i øjnene og vide, at han har leveret varen. Det gælder om hele tiden at aflæse kundernes behov og levere det "lidt mere". Det giver loyale kunder, og loyale kunder er ambassadører og det er jo det, det hele drejer sig om.