Pressemeddelelse

 Pressemeddelelse 6. maj 2021

Læsø Jomfruhummerfestival 2021 gennemføres.

Gruppebillede 2019

Styregruppen bag Læsø Jomfruhummerfestival har besluttet, at gennemføre festivalen lørdag den 7. august 2021 på havnen i Østerby på Læsø, under de begrænsninger der er for festivaler på dette tidspunkt.

Planlægningen er i fuld gang med udvælgelse af kokke og dommere til kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo” med de deraf følgende aftaler om transport, overnatning og bespisning til og på Læsø.

Festivalen får netop nu talrige henvendelser om der bliver Hummerfestival i 2021, dels fra det trofaste hjemmepublikum af lokale, sommerhusejere og gengangere, men også fra helt nye gæster der ikke har været på Læsø før.

Jomfruhummerfestivalen gennemføres for 17. gang og igen i år vil Jes Dorph-Petersen, Leif Ladefoged og Louise Brønnum Bech formidle kokkenes anstrengelser fra scenen og kokke arbejdspladserne. Dette bliver vist på storskærm og som noget nyt vil det blive streamet og samtidig udsendt på Internettet, således at konkurrencen kan følges hjemme fra hele dagen igennem. Dette vil give mulighed for dem der forventes ikke at kunne være på pladsen. Linket vil blive lagt op efterfølgende.

I 2019 var der omkring 5 – 6.000 besøgende på festivalen fordelt over åbningstiden fra kl. 10 til kl. 15. Dette bliver nok ikke muligt i 2021, selvom det er under åben himmel med mågeskrig og havnemiljø. Festivalområdet vil blive afgrænset med kontrol og billet mulighed efter aftale med myndighederne. De nærmere betingelser følger.Presseansvarlig Jess Jessen-Klixbüll, 40420505 – Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.