Vinderen 2021

Linn MosbyVinderen af "Den gyldne Jomfruhummerklo" ved kokkekonkurrencen  under Læsø Jomfruhummerfestival 2021 der afholdtes på Østerby Havn på Læsø lørdag den 7. august blev norske Linn Mosby fra restauranten Smag og Behag i Kristiansand i Norge.

Vinderretten:

Vinderretten 2021Vinderretten bestod bl.a. lynstegt kød fra kløerne, serveret på et leje af hyben og lyng, om appetizer. Retten bestod af grillet jomfruhummer med en pesto af gederams, grillede hybenrosenblade, indbagte tomater og stegte  kantareller. Det hele var i en sky af kamille, der gav retten en ny smagsretning.

Dommer Helle Brønnum Carlsen udtalte på dommerpanelets vegne: Vi har smagt fem sublime retter med jomfruhummer, som alle har været tæt på Læsøs dna. Det har derfor været enormt svært at udpege en vinder, men i år blev Linn Mosby en samlet vinder.

Linn Mosby er 24 år og født i Norge. Hun afsluttede sin kokkelæretid på Søllerød Kro og var i 2019 Chef de parti inden hun i 2020 vendte tilbage til Norge. I 2018 fik hun en 1. plads i kokkekonkurrencen om af blive årets østerskok sammen med Simon Trane. Brian Mark Hansen glæder sig sikkert over, at Søllerød Kro for tredje gang har leveret en vinder i Læsøs Jomfruhummer kokkekonkurrence.