Jomfruhummerfestivalen 2005
Deltagerne, dommerne og et galleri...
Deltagerne 2005
Rasmus Kjær
Pt: freelance konsulent for Nespresso samt Kokken og Jomfruen Se også www.extra-cph.com
2003 - 2005 Restauratør med 11 ansatte på Østerbro
2001 - 2003 Køkkenchef på Krogs Fiskerestaurant
2001 - 2001 Køkkenchef på Le Basilic (5 kokkehuer i Politiken og 11 af 13 point i Børsen)
1999 - 2000 Køkkenchef på Hotel Sophie Amalie i Remmen koncernen
1999 - 1999 Kok på Kommandanten (5 kokkehuer i Politiken og Berlingske)
1998 - 1999 Kok på Escoffier, senere køkkenchef
1997 - 1998 Kok hos Jan Hurtigkarl og Co. i Aalsgårde
1996 - 1997 Kok på Vildt restaurant i Schweiz
1993 - 1996 I kokkelære på SAS Royal Hotel
Konkurrencer:
- Årets kok 2003
- Vinder kartoffelprisen 2002
- Finale Euro-Toques prisen 2000 og 2002
- Finale årets marinør 2001
- Finale årets kage 2003
- 3. plads årets kokke elev 1992
Bøger:
2006 "Tapas og sherry" udgivet på dansk, svensk og norsk. Pt. ingen salgstal
2005 "Grill bogen" udgivet på dansk, svensk og norsk. Har solgt over 20.000 eksemplarer
2004 "Kaffe" udgivet på dansk, svensk, norsk og finsk. Har solgt over 50.000 eksemplarer
Torsten Vildgaard
Torsten Vildgaard var ansat på restaurant EXTRA, da han den 27. februar blev årets kok 2005. Torsten Vildgaard er 25 år.
Udlært på restaurant Tinggaarden i Frederiksværk i 2002.
Han har tidligere opnået en andenplads ved DM for kokkeelever.
Torsten Vildgaard er souschef på Restaurant Noma , Christianshavn i København. Restauranten har specialiseret
sig i Nordisk mad.
Der er mange innovative personer bag Noma, heriblandt Claus Meyer, René Redzepi, der tidligere var på Kong Hans og restauranten kommer derfor op i den absolutte gastronomiske førsteklasse.
Restauranten er indrettet med gamle bjælker, murstensvægge, samt klassiske mørke egetræsborde.
Thomas Pasfall
Han startede sin karriere som 16-årig på Bygholm Parkhotel, hvor har snart kom i lære som kok. Senere blev han sammen med Annesofie tjeneruddannet hos "Rene" i Århus. De arbejdede sammen på "die Ente vom Lehel" Wiesbaden. I sommeren 1995 var Thomas chefkok på kongeskibet "Dannebrog". I 1996 åbnede de restaurant "Gråanden" i Frederikshavn med Thomas som chefkok og Annesofie som restaurantchef og denne arbejdsdeling har de videreført på Munkebo Kro, som de åbnede i april 2000.
Thomas Pasfall er en værdsat kok. Kongehuset har ved flere lejligheder nydt hans gastronomiske kunst og i februar 2000 kåret som årets kok ved de danske mesterskaber for professionelle kokke i Herning. Thomas har desuden opnået stjernestatus i Chane des Rostisseurs, Gordon Bleu du Saint Esprit, Euro Toques og l'ordre Mondial des Gourmets Degustateurs. Den 4 november 2001 modtog Thomas Pasfall E.J. Fondens Diplom, som er en af dansk gastronomis allerstørste udmærkelser gives til den professionel- le udøver af bordets glæder i Danmark ved sin personlighed og skaberevne i væsentlig grad har bidraget til det pågældende steds kvalitet og atmosfære, værdsat af gæster såvel som medarbejdere.
Sammen med forlaget Dafolo har Thomas udgivet 3 bøger titlerne "Kokken og kunstneren", Kokkens fornemmelse for fisk" og "Thomas Pasfall 2000".
Munkebo Kro fremstår i dag som et lille luksuriøst 4-stjernet hotel med 20 smukke lyse værelser, heraf 2 suiter med pragtfuld udsigt over vandet. Restauranten er omdrejningspunktet, hvor Thomas Pasfall og hans team sørger for gourmetoplevelser udover det sædvanlige.
På Munkebo Kro præsenteres de for et klassisk køkken præget af kreativitet og nytænkning.
Råvarerne er friske og - når det er muligt - økologiske torvevarer, der tilberedes så enkelt og nænsomt som muligt, for at bevare den gode smag. De er kompromisløse, når det angår udvælgelse og tilberedelse af råvarerne.
Køkkenet er ramme om et ungt, dynamisk team, med vilje til altid at yde det optimale. Konceptet er opbygget omkring en ugentlig 6-retters menu med hovedvægt på fisk, fjerkræ, foie gras samt sæsonens udbud af råvarer.
Mikele Volpi
Mikele er født den 22. juni 1976 i Aalborg af dansk mor og italiensk far.
Karrieren startede som 3-årig, da han hjalp sin far "Giovanni" med at dække bord og gøre klar inden gæsterne kom først da faren var overtjener på Hotel Phønix i Ålborg og senere på det daværende Stygge Krumpen.
I 1988 købte hans forældre Pizzaria Italiano i Ålborg og lavede det om til Ristorante SanGiovanni. Her startede han fra bunden med opvask, afrydning, så blev det til lidt servering, køkken arbejde og til sidst da han blev gammel nok stod han for selve restauranten.
I 1996 gik han i lære som kok på Hotel Rold Store Kro, under daværende køkkenchef Morten Nielsen (nu Mortens kro), og arbejdede fuldtid ved siden af på SanGiovanni.
Efter endt uddannelse tog han til USA og Italien for at arbejde som kok. Under opholdet i Italien arbejdede han først i Italiens spisekammer i Emilia Romagna regionen og senere tog han til Piemonte, hvor han deltog i vinhøst og fremstilling, samtidig med at han arbejdede på Ristorante San Marco og på det præmierede konditori Giovine & Giovine.
I 2000/01 kom han hjem til Danmark og overtog mere ledelse på SanGiovanni og fungerer i dag som restaurantchef med det overordnede ansvar for den daglige drift i tæt samarbejde med min forældre. Se Ristorante SanGiovanni.
Dataliste:
Udlært som kok i 1999 bestået med ros og med højeste faglige karakter ved eksamen.
Arbejdede på den eksklusive restaurant "Erling Jensen The Restaurant" i Memphis, USA
Bottega del Tortellino, pasta butik i Modena hvor Alt pasta var håndlavet.
Arbejdede på den lille intime restaurant "Hosteria La Frasca" i Modena.
Vinfremstilling i Piemonte hos Alfiero Boffa, San Marzano i Asti.
Arbejdede hos Giovine & Giovine, præmieret konditori i Canelli, Italien.
Arbejdede i køkkenet på Ristorante San Marco i Canelli, Italien. 1 stjerne i Michelin
Optrådt med fader og broder i "Temalørdag" på DR 1 og DR 2, men fokus på Italiensk julemad.
Eksportfremstød med Emborg Foods, udførelse af kokkeseminar i Riga.
Med i Limfjordsgruppen, hvor 6 kendte kokke lavede Limfjordsmad med 6 kendisser.
Med i Ålborgs turistbureaus nye magasin med fokus på jomfruhummer fra Læsø.
Undervisning for fiskens hus.
Arrangeret testsmagninger for Slow Food Danmark, for lokale råvarer.
Medlem af Cordon Bleu du Saint Esprit junior afd.
Optaget i Chr. IV Laug.
Optaget i Selskabet Det Kulinariske Corps.
Dommerne 2005
Per Mandrup, overdommer
Per Mandrup har nydt, spist, smagt og vurderet de mange retter i samtlige 16 år Kokkekonkurrence om den Gyldne Jomfruhummerklo har været afholdt. CV’et er alenlangt: Tidligere Teammanager på Det Danske Kokkelandshold. Tildeling af en række flotte anerkendelser og ordner indenfor den gastronomiske verden, både i Danmark og Internationalt, hvor Per ofte er at finde som dommer ved konkurrencer på højt niveau. Per Mandrups hjerte banker for de unge kommende kokkestjerner, der er på vej at sætte Danmark på det Gastronomiske Verdenskort. Siden 2017 har Per været med til at skabe Culinary Institute by VejleErhverv i Food Innovation House i Vejle, med et stærk fokus på SMAG, holistisk sensorik hvor alle sanserne smager maden.
Per Mandrup hviler ikke på laurbærrene, og står i spidsen for "Smagens Univers" , som leverer konsulentydelser indenfor Hotel og Restaurantsegmentet, omkring koncept-, konkurrence-, måltids-, og opskriftudvikling Ydelser indenfor fødevarebranchen ligger på; fødevare / produktudvikling med fokus på den gastronomiske smag ved opskalering
Vores mission er ”at skabe rum for det sunde og sanselige måltid som fundament for god livskvalitet”
Kodeord er; SANS, VELSMAG, INNOVATION, MADGLÆDE, MADMODIGHED
Per Mandrup har i en periode på 6 år stået bag komfuret og drevet Michelin restauranten Les Etoile - et un Rose i København.
Olav Juul Gaarn Larsen
Olav Juul Gaarn Larsen har i samarbejde med Kirsten Melchiorsen skrevet kogebogen "Vi får go' fø'e på Læsø", der udkom i 1992.
Bogen er en opsamling af opskrifter, der i sagens natur bygger på de lokale råvarer af høj kvalitet, som Læsøboerne altid har rådet over.
Bogen er tænkt som et lille bidrag til at bevare og videreføre solidt afprøvede mad traditioner krydret med lidt kulturhistorie.
Galleri 2005