2025 - Alt er vd det gamle - og så noget nyt!

Nyt i år: Amatørkokke-konkurrence

Fotokonkurrence: Tag det bedst skud fra dagen

 

Program for lørdag
den 2. august 2025,

Østerby Havn
ved Læsø Fiskeindustri

Rundvisning på Læsø Fiskeindustri:
kl. 10.00, 11.00 og 12.00
Billetter til 50,- kr. hos Læsø Turistkontor
og på dagen i vekselboden på festivalpladsen.

Festivalen livestreames på Facebook

Der vil være boder på pladsen med Hotel Nygaard, Læsø Tang, Læsø Is, Jomfruhummersuppe ved Restaurant Modvind, Festivalens egen HumDog-bod med hummertallerken og andet godt, ølbod, vinbod og kaffebod.

Kl. 10.00

Pladsen åbnes med konferencier Jes Dorph-Petersen og Leif Ladefoged på dommerscenen og Louise Bech Brønnum i kokketeltet.

Kl. 10.15

Åbningstale

Kl. 10.30

hummerpille-sangen

Amatørkokke-konkurrencen

Kl. 10.45

Præsentation af dommerne ved Jomfruhummerfestivalen:
Per Mandrup, Helle Brønnum Carlsen m.fl.

Kl. 11.00 > konkurrencen...

Retter og kokke vil løbende blive præsenteret og kommenteret fra scenen ved Jes Dorph-Petersen og Leif Ladefoged.

Fra kokketeltet er det Louise Bech Brønnum, der kommenterer og også er rundt på pladsen ved de enkelte boder.

Kl. 11.00: Deltager #1, 

Kl. 11.45: Deltager #2, 

Kl. 12.30: Deltager #3, 

Kl. 13.15: Deltager #4, 

Kl. 14.00: Deltager #5, 

Kl. 12.00 - præsentation...

Kl cirka 12 vil deltager #1 præsentere sin ret for dommerne.

 

Kl. 15.00

Overrækkelse af ”Den gyldne Jomfruhummerklo” på dommerscenen.

Åbningstaler 2025 ...

Jess Jessen-Klixbüll holder jubilæumstale

Taleren er...

Åbningstaler

Deltagerne 2025

#1

Deltager nr. 1

Ninna Bundgaard Christensen, Sinatur, deltager i Jomfruhummerfestivalen 2023, vandt i 2009

# 3

Magnus Brandenburg Carlsen, Alchemist - kartoffelprisen 2020 - foto Søren Gammelmark

# 4

#4

Om deltager 4

Dommere 2025

Per Mandrup, overdommer

Per Mandrup, overdommer Læsø Jomfruhummerfestival

Per Mandrup har nydt, spist, smagt og vurderet de mange retter i samtlige de 19 år, at  kokkekonkurrence om den Gyldne Jomfruhummerklo har været afholdt. CV’et er alenlangt: Tidligere Teammanager på Det Danske Kokkelandshold. Tildeling af en række flotte anerkendelser og ordner indenfor den gastronomiske verden, både i Danmark og Internationalt, hvor Per ofte er at finde som dommer ved konkurrencer på højt niveau. Per Mandrups hjerte banker for de unge kommende kokkestjerner, der er på vej til at sætte Danmark på det Gastronomiske Verdenskort. Siden 2017 har Per været med til at skabe Culinary Institute by VejleErhverv i Food Innovation House i Vejle, med et stærkt fokus på SMAG, holistisk sensorik hvor alle sanserne smager maden.

Per Mandrup hviler ikke på laurbærrene, og står i spidsen for "Smagens Univers" , som leverer konsulentydelser indenfor Hotel og Restaurantsegmentet, omkring koncept-, konkurrence-, måltids-, og opskriftudvikling Ydelser indenfor fødevarebranchen ligger på; fødevare / produktudvikling med fokus på den gastronomiske smag ved opskalering
Vores mission er ”at skabe rum for det sunde og sanselige måltid som fundament for god livskvalitet”
Kodeord er; SANS, VELSMAG, INNOVATION, MADGLÆDE, MADMODIGHED

Per Mandrup har i en periode på 6 år stået bag komfuret og drevet Michelin restauranten Les Etoile - et un Rose i København.

Læs mere om Per Mandrup

Helle Brønnum Carlsen

Helle Brønnum

Helle Brønnum Carlsen sætter sig for 18. gang til dommerbordet til den 19. udgave af Læsø Jomfruhummerfestival – Danmarks ældste og hyggeligste kokkekonkurrence.

Dårligt er blækket tørt på denne præsentation, førend at Helle har residensforlæggelse fra København Ø til Læsø og stranden i Vesterø (på Læsø tager man nemlig I STRANDEN), som det er sket hver eneste sommer i Helles liv.

Kærligheden til Kattegats Perle kommer til udtryk i Helles nyeste bogudgivelse "Mine Somre i Paradis 2", som ret naturligt blev præsenteret på Læsø Spisehus i Påsken 2019. Bogen er fyldt med opskrifter, fortællinger mv. om øen, som fruen holder så meget af. Og lur os, om den ikke bliver mulig at købe til Årets Jomfruhummerfestival.

Ud over den friske fisk og de andre uovertrufne grøntsager, som bl.a. Inger og Else frembringer i sæsonen, nyder Helle sin daglige morgendukkert i Kattegat og det ”at kunne se langt” – det er noget helt særligt ved Læsø, siger fruen med aner tilbage til Carlsens Hotel i Vesterø.

Læsø er én af de to ting, der spiller en afgørende l rolle seminarielektor Helle Brønnum Carlsen liv. Den anden er maden, hvoraf fruen gennem snart 30 år har skrevet om, anmeldt og arbejdet med mad. Helle har i de sidste 22 år leveret opskrifter og madklummer til bl.a. Information, Berlingske Tidende, I Form, Politiken, Weekendavisen, Smag og Behag, White Guide Danmark og Familie Journal. Alle steder en højt skattet madanmelder med en stor fast læserskare. OG ikke mindst meget respekteret og afholdt af de restauranter og kokke som blev vurderet. Altid sagligt, professionelt og med høj etik, selv om talenterne måske ikke altid rakte til de eftertragtede 6 stjerner. I Weekendavisen bringes dybdegående artikler om madens forunderlige verden.

Galleri 2025

Fotos fra Jomfruhummerfestivalen 2024
Fotos Lars Gundersen

Flere fotos fra Jomfruhummerfestivalen 2023
Fotos Tom Andersson