Karry / chili - hummerhaler a la Dalby

Karry / chili - hummerhaler a la Dalby (4 personer).

200 g kogte, pillede Læsø Jomfruhummerhaler
30 g. smør
ca. 1-1½ tsk. ostindisk karry
5 sol modne tomater (flåede)
2 dl. hvidvin
½ rød chilifrugt
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
½ grøn peberfrugt
2 dl. friskbælgede ærter
1½-2 dl. piskefløde
1 hønsebouillonterning
Læsø sydesalt
Groftkværnet Peber
 
Tilbehør:
Hjemmebagte flûtes med god krumme og sprød skorpe ( eller hvis retten skal bruges som hovedret,
som vi har anvendt den utallige gange, så  kom også 1 pakke kammuslinger i
(samtidig med hummerhalerne) - servér løse ris til.
 
Fremgangsmåde:
Kom 500 g. hummerhaler i rigeligt kogende vand tilsat 1 spsk. sukker (ingen salt)
Koges i 2 min. (anvendes frosne hummerhaler, så kom dem frosne i det kogende vand +
1 spsk. sukker (ingen salt) - når der kommer skum på vandet, så tag dem af og hæld koldt
vand over. Pilles, drypper godt af (der bliver ca. 200 g. i pillet stand).

Skold tomaterne, træk skindet af og skær dem i mindre stykker (uden for sæsonen
kan en dåse flåede tomater sagtens bruges) Hak chili fint, skær peberfrugterne
(fjern kernerne) i strimler. Bælg ærterne.

Smelt smør på panden (brug en stor sautérpande), svits hummerhaler
(og evt. kammuslinger heri), drys karry i og lad det brænde af.

Tilsæt de ituskårne tomater, chili, peberfrugt, hvidvin og piskefløde samt hønsebouillon.
Kog retten ind i små 10 min. på lavt blus.
Tilsæt de bælgede ærter efter 5 min. kogetid. Retten smages til med salt, peber og evt. mere karry.

Drys gerne m. lidt hakket, bredbladet persille v. serveringen.