Ingefærmarineret jomfruhummer med citronskum
Ingefærmarineret jomfruhummer m/citronskum (4 personer).
Marinade:
20 stk. jomfruhummer
½ dl. olie
20 g. ingefær
1 dl. citronsaft
½ tsk. salt
Porrebund:
2 stk. porre
2 dl. vand
½ tsk. salt
Citronskum:
1 dl. piskefløde
1 dl. cremefraiche 38 %
1 tsk. revet citronskal
1 tsk. hakket citronmelise
1 tsk. citronsaft
½ tsk. Dijonsennep
½ tsk. akaciehonning
salt og peber
Porrene snittes i fine strimler og blancheres i vand tilsat salt.
Jomfruhummerne knækkes så krop og hale deles og tarmen fjernes.
Halerne lægges i marinaden.
De snittede porrer lægges som bund i 4 runde forme (4 cm. i diameter) og halerne lægges rundt i formene langs kanten.
En mindre ring (1 cm. i diameter) sættes ned i midten af formen med halerne.
Formene sættes i en braddepande beklædt med bagepapir og dampes i ca. ½ fl. hvidvin i 8 min. ved 175 grader.
Alle ingredienserne til citronskummet blandes og piskes godt sammen.
Anretning:
Formene fjernes fra hummerne og hullet i midten sprøjtes op med citronskummet, hertil serveres brød.