Tærte med jomfruhummer og pærer

Tærte m/jomfruhummer og pærer (4 personer).


Mørdej:

40 gram smør
1 æg
1 dl. Grahamsmel
1.5 dl. Hvedemel

Bland æg, smør og mel. Ælt det sammen så der ingen klumper er tilbage, sættes på køl i 15 min.

Dejen udrulles og en smurt tærteform beklædes dermed. Prikkes med en gaffel og forbages i
ovnen ved ca. 175 grader i ca. 10 min.

Fyld:

1 stk. pære
1 bt. Dild
1 dl. Letmælk
1½ dl. Piskefløde
2 æg
50 gram Høng mild blå/hvid
200 gram kogte og pillede jomfruhummerhaler

Pæren skrælles og skæres i små tern. Hak dilden. Bland mælken, fløde, æg og ost. Fordel pære og jomfruhummerhalerne i tærten og overhæld med ostemassen. Bages i ovnen ved ca. 175 grader
ca. 40 min.