Jomfruhummerhale-ceviche

Jomfruhummerhale-ceviche (forret til 4 personer).

Ingredienser:

40 friske Jomfruhummerhaler - rå, men pillede og uden tarm
1 kop friskpresset Limefrugt saft
1 kop friskpresset Citron saft
Et bundt dild - fint hakket
8 Blomme Tomater - kerner frataget og hakket fint
1 hvidløg - pillet og knust
½ Fenikel skåret i tynde julienne skiver
Friske salatblade
Læsø Sydesalt og Peber efter smag

Metode:

Jomfruhummerhale-ceviche:

Citron og Limesaft blandes i en skål, hvorefter jomfruhummerhaler, dild, hvidløg, halvdelen af tomaterne og halvdelen af fenikelen blandes i og vendes nogle gange. Skålen dækkes derefter og placeres på køl i ca. 2 timer - eller indtil at jomfruhummerhalerne får en konsistens og farve, som hvid de var let kogte. Herefter hældes væsken fra og cevichen drænes.

NB !! Det er altid bedst at bruge friske jomfruhummerhaler (eller frisk fisk ved en fiske ceviche). Hvis det ikke er muligt at få friske haler, kan disse købes frosne og  koges 1- 1.5 min., før de blandes i cevichen. Det store syreindhold i citron og limefrugt sørger for at slå alle mikro-organismer ihjel, samt giver kødet konsistens og farve, på trods af at halerne ikke er tilbredt ved varme.

Anretning:

På fire tallerkener anrettes salatbladene i midten med resten af de finthakkede tomater og fenikel skiverne spredt rundt om. Derefter placeres jomfruhummerhale-cevichen ovenpå og garneres enten med en stængel dild (eller hvid det ikke er tilgængeligt en stængel frisk koriander). Et par stænk olivenolie bliver føjet til. Frisk kværnet peber og Læsø Sydesalt efter smag