Stegte jomfruhummerhaler med gulerødder og dildsmør
Stegte jomfruhummerhaler med gulerødder og dildsmør.
6 Jomfruhummerhaler
1 fed finthakket hvidløg
Lidt olie til stegning
Garniture:
2 gulerødder
1 dl saft af havtorn (appelsinsaft kan bruges)
Brunet dildsmør:
200 g smør
1 bundt dild
Fremgangsmåde:
Jomfruhummerhalerne pilles, sørg for at få hele tarmstrengen ud af hummerhalen.
Gulerødderne skrælles, hvorefter den ene deles på langs. Den anden laves til gulerodsspåner, dette kan gøres med
kartoffelskrælleren.
De to halve gulerødder koges i ca. 1 dl. vand og halvdelen af havtornesaften. Det koges, til saften er næsten for-
dampet, og gulerødderne er glaseret. Pas på det ikke brænder på, og husk - der skal stadig være bid i gulerødder-
ne.
Gulerodsspånerne dampes i en smule saltet vand og vendes i den resterende havtornesaft.
Smørret smeltes i en gryde og brunes let, til det er gyldent/brunt (dildsmør).
Skyl dilden godt og pluk den fri fra de største stilke. Den overhældes nu med den lune brunede smør og massen
blendes, indtil den har taget farve og smag fra dilden.
Denne sigtes gerne gennem et klæde (evt. et gammelt viskestykke eller en fin sigte).
Til sidst steges jomfruhummerhalerne i lidt olie ca. 5 minutter. Drys lidt hakket hvidløg og lidt salt i.
Anretning:
Anret gulerodsspånerne i midten af en dyb tallerken, læg de halve glaserede gulerødder herpå. Anret nu de stegte
jomfruhummerhaler og til sidst den brunede dildsmør på tallerkenen